03/07/18

Голям концерт по проект „Готови за работа” събра стотици русенци


Поредното голямо информационно събитие на Агенцията по заетостта, реализирано по проект „Готови за работа” на Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси”, се проведе на открито в Русе – в Парка на младежта. То събра повече от 600 жители и гости на крайдунавския град – основно млади хора до 29 години, които пожелаха отблизо да се запознаят с работата на бюрото по труда.

В трите импровизирани приемни експерти от местното бюро по труда, както и от регионалната служба по заетостта в Русе, запознаха младежите с целите на проекта и услугите, предоставяни от териториалните поделения на Агенцията по заетостта. Те обърнаха внимание на възможностите за работа в региона и повишаване на професионалната квалификация. Голяма част от посетителите получиха индивидуални консултации под шатрите на Агенцията по конкретни въпроси относно трудовата им реализация. Така бяха попълнени 328 карти за участие в проекта.

Младите хора от града се забавляваха в компанията на известните български изпълнители Теди Кацарова, Дичо, DJ Моник, Живко Василев и местните младежки танцови формации „Здравец” и „Мираж”. Артистите не пропуснаха да изразят подкрепата си към каузата на Агенцията по заетостта за подобряване възможностите за работа на младите хора. Всички гости на събитието получиха подаръци и информационни материали, а за финал бе проведена и томбола с награди за участниците в проекта.

Големите концерти в рамките на проект „Готови за работа” са част от национална информационна кампания на Агенцията по заетостта, насочена към мотивиране на младите хора за активно поведение на пазара на труда. Поредицата от събития са продължение на миналогодишната инициатива „Спри да циклиш” на Министерство на труда и социалната политика със същата основна насоченост.

https://www.az.government.bg/bg/

Advertisements